Fotoverkstad CYANOTYPE

Område: Landskrona
Arena/Plats: Landskrona museum
Kategori: Barn & familj

Öppen verkstad.

Cyanotype är en analog fototeknik som började användas på 1800-talet för att reproducera kartor, anteckningar och diagram på ett enkelt sätt. Anna Atknins botaniker och fotograf använde tekniken för att dokumentera brittiska alger och utgav en fotobok.
Vi framkallar fotografier med tekniken cyanotype och provar olika uttryck. Workshopen börjar med en kort introduktion följt av en experimenterande del där du påverkar fotografiet i olika framkallningsbad. Prova t.ex. att framkalla i vatten med röbetssaft, te, kaffe eller ättika. Vad är det som händer och hur påverkas bilden? Du arbetar med dina egna fotografier som skickas in via mejl (mer om workshopen, information om fotografier och tips som kan vara bra att tänka på ges vid anmälningen).
Museipedagoger finns på plats och hjälper dig genom hela processen. Inga förkunskaper inom fotografi eller cyanotype krävs. Workshopen hålls i museets ateljé och är kostnadsfri. Anmälan skickas till museipedagogen Simone Magaard (simone.magaard@landskrona.se) ange namn, telefonnummer samt önskan om att delta förmiddag eller eftermiddag.
Busshållplats Rådhustorget ligger precis utanför museet. Hit reser du med busslinje 2, 3 och 5. Kommer du från stationen är linje 3 ditt bästa alternativ med trafik från var 6:e minut. Du planerar och köper din resa enkelt i Skånetrafikens app reseplaneraren. För mer information besök www.skanetrafiken.se

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 0418-473123

Villkor

Prisinformation
Fri entré. Anmäl intresse till simone.magaard@landskrona.se och ange önskemål om förmiddagstid eller eftermiddagstid.

Karta


Kontakt

Kontakta boendeanläggningarna för att boka din övernattning.

Kontaktinformation hittar du under respektive anläggning.

Kontakta oss på Destinationsenheten

Vi svarar gärna på dina turistiska frågor.
+ 46 (0)418-47 30 00 visit@landskrona.se