Kulturarvsdagen

Område: Landskrona
Kategori: Guidade turer, Natur

Tema Natur och kultur.
Kl 11 vid Rothoffska kolonin om pollinering och biholkar, Citadellvägen 21.
Kl 14 vid Örenäsgånggriften, Ålabodsvägen. Vandring genom naturreservatet längs tegelkusten mellan Ålabodarna och Rustningshamn,

Kulturarvsdagen är en del av Europarådets och Europeiska kommissionens gemensamma program European Heritage Days och är det mest firade gemensamma kulturevenemang som delas av Europas medborgare.
Årets tema är Natur och Kultur och Landskrona museum anordnar två evenemang denna dag.

- På Rothoffs museikoloni kommer vi lyfta fram ett våra viktigaste kulturarv, våra bin. Bin står för en enorm ekosystemtjänst och var tredje tugga mat vi tar är tack vare binas pollinering.

Landskrona Biodlarförening är på plats och berättar. Det blir även lite pyssel i form av konstruktion av biholkar för solitärbin samt lite knep hur man själv kan hjälpa våra pollinerare i trädgården. Kl. 11 på Rothoffs museikolonin. Citadellvägen 21.

- Vandring genom naturreservatet längs tegelkusten mellan Ålabodarna och Rustningshamn. Vi tittar på lämningar efter de många tegelbruk och utskeppnings”hamnar” som fanns längs kusten. Naturreservatets olika områden och resultatet av olika skötsel av kustbranterna med spännande flora och ett rikt insektsliv Ta med egen fika!
Kl. 14.00 samling vid parkeringen vid Örenäsgånggriften, Ålabodsvägen. Observera att det finns kuperad terräng längs sträckan och att branta partier på naturstig förekommer.

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 0418-473120

Villkor

Prisinformation
Fri entré.

Karta


Kontakt

Kontakta boendeanläggningarna för att boka din övernattning.

Kontaktinformation hittar du under respektive anläggning.

Kontakta oss på Destinationsenheten

Vi svarar gärna på dina turistiska frågor.
+ 46 (0)418-47 30 00 visit@landskrona.se