Ateljé Nell - CYANOTYPE FOTOVERKSTAD FÖR FAMILJEN

Område: Landskrona
Arena/Plats: Landskrona museum
Kategori: Barn & familj

Fotfestivalen öppen verkstad.

Cyanotype är en analog fototeknik som började användas på 1800-talet för att reproducera kartor, anteckningar och diagram på ett enkelt sätt. Anna Atknins botaniker och fotograf använde också tekniken för att dokumentera brittiska alger och utgav en fotobok.
Vi experimenterar med cyanotype och skapar fantasifulla fotokollage/fotogram av spännande föremål och växter. Placera ut föremålen på ett ljuskänsligt papper, belys med UV lampa och framkalla dina bilder i ett vattenbad. Vi testar även olika utryck genom att framkalla i röbetssaft, te, kaffe och ättika. Vad är det som händer och hur påverkas bilden?
Fotoverkstaden riktar sig till alla i familjen stora och små. Museets pedagoger finns på plats och hjälper dig genom hela processen. Inga förkunskaper inom fotografi eller cyanotype krävs. Workshopen hålls i museets ateljé och är kostnadsfri.
Busshållplats Rådhustorget ligger precis utanför museet. Hit reser du med busslinje 2, 3 och 5. Kommer du från stationen är linje 3 ditt bästa alternativ med trafik från var 6:e minut. Du planerar och köper din resa enkelt i Skånetrafikens app reseplaneraren. För mer information besök www.skanetrafiken.se

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 0418-473120

Villkor

Prisinformation
Fri entré.

Karta


Kontakt

Kontakta boendeanläggningarna för att boka din övernattning.

Kontaktinformation hittar du under respektive anläggning.

Kontakta oss på Destinationsenheten

Vi svarar gärna på dina turistiska frågor.
+ 46 (0)418-47 30 00 visit@landskrona.se