Lär känna dina bröst – En dag om brösthälsa

Område: Landskrona
Arena/Plats: Rådhustorget
Kategori: Övriga evenemang

Hur undersöker man sina bröst och varför är det så viktigt?
Vad är brösthälsa och hur kan hälsosammare levnadsvanor förebygga bröstcancer?

Under en dag, mitt i centrala Landskrona, har vi samlat erfarna sjuksköterskor, barnmorskor, hälso- och kostrådgivare som ger konkreta redskap i hur man kan förebygga bröstcancer.

Med hjälp av silikonmodeller får du lära dig hur man undersöker ett bröst och känna skillnaden mellan ett friskt bröst och ett bröst med förändringar. En lärdom som kan rädda liv.

Dessutom kost- och träningsinspiration och massor av nyttig information för dig som är intresserad av att veta mer om brösthälsa.

Kom ner till stan, ta med dig någon du tycker om och lär känna era bröst. En livsviktig stund, för livets skull.

Om Lär känna dina bröst
I Landskrona ska vi bli bättre på att förebygga bröstcancer. Bröstcancer är den vanligaste cancerformen bland kvinnor och cirka 20 kvinnor insjuknar i Sverige, varje dag. Genom att lära känna sina egna bröst är det lättare att upptäcka när förändringar sker och om förändringar upptäcks tidigt, ökar chansen att bli botad. Vårt mål är att det ska vara en självklarhet för alla kvinnor i Landskrona att regelbundet själv undersöka sina bröst.

”Lär känna dina bröst – en dag om brösthälsa” är ett folkhälsoinitiativ med syfte att förebygga bröstcancer genom att öka kunskapen om hur man undersöker sina bröst och inspirera till hälsosammare levnadsvanor.

Kontaktinformation

Arrangör
Landskrona stad

Karta


Kontakt

Kontakta boendeanläggningarna för att boka din övernattning.

Kontaktinformation hittar du under respektive anläggning.

Kontakta oss på Destinationsenheten

Vi svarar gärna på dina turistiska frågor.
+ 46 (0)418-47 30 00 visit@landskrona.se