Landskrona konsthall

Adress: Slottsgatan , 261 31 Landskrona Visa karta

Adress: Slottsgatan , 261 31 Landskrona

Landskrona konsthall är en av Skånes vackraste konsthallar och utställarnas favorit. Med sina stora fönsterväggar och sitt konkreta formspråk smälter konsthallen in i den omgivande parken samtidigt som den blir en distinkt form. Enkelheten i hallen framhäver och förstärker konsten, ljuset spelar med i betraktarens öga.
Landskrona konsthall byggdes 1963 till Landskronas 550-års jubileum som utställningshall för industridesign. Hallen är ritad av arkitekterna Sten Samuelsson och Fritz Jaenecke och är den enda byggnad som fick vara kvar i Slottsparken efter jubileets slut.
Konsthallens sydvästra vägg pryds av en skulptural glasvägg av Erik Höglund. I en atriumgård, mitt i konsthallen, finns en japansk utställningsträdgård skapad av Ulla Mohlin 1989 i samband med en minnesutställning över Nobu Uta Hilding.
Inrymt i konsthallen finns ett café med inredningen kvar från invigningen 1963.
I parken runt konsthallen finns Kaptensgårdens skulpturpark med verk av 19 konstnärer.

Landskrona konsthall byggdes 1963 till Landskronas 550-årsjubileum som utställningshall för industridesign. Hallen är ritad av arkitekterna Sten Samuelsson och Fritz Jaenecke och är den enda byggnad som fick vara kvar i Slottsparken efter jubileets slut.

Konsthallens sydvästra vägg pryds av en skulptural glasvägg av Erik Höglund.
I en atriumgård, mitt i konsthallen, finns en japansk utställningsträdgård skapad av Ulla Mohlin 1989 i samband med en minnesutställning över Nobu Uta Hilding. Trädgården är skänkt av Fredrikorna i Landskrona, planerad av Löddeköpinge plantskola och Svalöf Weibulls AB.
Inrymt i konsthallen finns ett café med inredningen kvar från invigningen 1963.
Utanför konsthallen finns en skulpturpark med 20 verk av 19 konstnärer.

Visa mer

Om denna aktivitet